Wat kost een mascottepak?

In principe kosten al onze mascottepakken op maat € 999,- (ex ontwerp). Speciale wensen, zoals het drukken van een logo, kunnen de kosten licht verhogen. Het ontwerpen van een mascotte kost € 275,- (voor- en achteraanzicht). Het drukken van je eigen logo op het pak kost € 55,- (alle bedragen zijn ex btw).

Waarom zijn deze mascottepakken zo goedkoop?

In vergelijking met andere aanbieders, zijn onze mascottepakken relatief goedkoop. Dat komt doordat ons atelier in China zit, de loonkosten zijn daardoor wat lager. Daarnaast bieden wij ‘basic’ mascottepakken. Dus wél op maat volgens je eigen design, degelijk afgewerkt, een goede uitstraling en prima materialen, maar níet het allerhoogst haalbare. Als je een mascotte wilt van tv-kwaliteit, kunnen wij je doorverwijzen naar een collega die dit voor je kan verzorgen. Onze pakken zijn niet geschikt voor dagelijks intensief gebruik. Wel voor regelmatig gebruik in winkelcentra, op vakantieparken, ter promotie etc.

Hoe groot is een mascottepak?

De grootte van het pak bepaal je zelf door middel van het design. We maken onze pakken standaard geschikt voor mensen tot 1.80m. Wil je dat dit groter of kleiner is? Geef dat dan aan bij je bestelling. Het pak zelf is meestal zo’n 2 meter hoog.

Wat is de levertijd een mascottepak?

We leveren onze pakken in zo’n 8 tot 10 weken af, na de eerste aanbetaling. In een heel enkel geval wordt dit iets verlengd door controles van de douane.

Waar zit het kijkgat in het mascottepak?

We maken onze mascottepakken meestal zo, dat je kunt kijken door de mond van de mascotte. Deze dient dus in het design ook open te staan, zodat de designers daar een kijkgat van kunnen maken. Let op: het zicht in een mascotte is beperkt, neem dus altijd een begeleider mee als je op pad gaat.

In hoeverre lijkt het mascottepak op het design?

We gaan er natuurlijk voor dat de mascotte zoveel mogelijk op het design lijkt. Het ligt een beetje aan het design in hoeverre dat lukt, maar in bijna alle gevallen lijkt de mascotte voor zo’n 90% op het design. Er zijn vaak wat kleine afwijkingen om praktische redenen.

Kun je zitten in een mascotte?

Dat ligt aan het design, maar het is vaak erg lastig. De meeste mascottes zijn gemaakt als ‘looppop’ en hebben dus zeer beperkte mogelijkheden om te gaan zitten.

Hoe lang kun je in een mascottepak entertainen?

Wij adviseren om in onze mascottes maximaal 20 minuten achter elkaar te entertainen. Dan wordt het tijd voor een kleine pauze om even bij te komen. Een pak wordt erg warm, hier is niet zoveel tegen te doen. Je kunt eventueel een koelpack bijbestellen, een soort bodyvest met koelelementen.

Hoe onderhoud ik mijn mascotte het best?

Het onderhoud is belangrijk bij de mascotte, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Hierbij een paar tips:

  • Laat het pak minimaal een halve dag drogen na gebruik (liggend, niet hangend)
  • Houdt de mascotte stofvrij, door hem in de opbergzak te bewaren
  • Laat alle onderdelen bij elkaar
  • Draag in het pak een korte broek en t-shirt met mouwen om vocht op te vangen
  • Meestal kun je de handen en eventuele kleding wassen op de wolwas
  • Borstel je mascotte met lange haren na ieder gebruik
  • Laat het hoofd altijd rechtop staan, om vervorming te voorkomen
  • Trek niet te hard aan ritsen, staarten, oren en kleding
  • Wil je het pak laten reinigen, overleg dan eerst met de stomerij of dat wel mogelijk is (in sommige pakken zitten delen aan elkaar gelijmd. Deze lijm lost op bij een standaard  stomerijbeurt).